Nikola Tesla: Natalna Karta

Nikola Tesla: Natalna Karta

Nikola Tesla - Kratka astrološka analiza izumitelja

Nikola Tesla - 10. 07. 1856.

Horoskopski znak: RAK

Ascendant: BIK

Planeti u natalnoj karti Nikole Tesle su međusobno povezani. Ta planetarna povezanost može predstavljati sreću, uspjeh i pozitivne pogodnosti tokom života. Ali ipak ta sreća i uspjeh ne dolaze bez svoje cijene. Nikola Tesla ima zanimljiv položaj JUPITERA u 12. kući. To mu donosi sukob s tradicijom i autoritetima, ali istodobno nosi mogućnost vizionarstva i stvaranja revolucionarnih ideja. Kao što sami znamo ideje i izumi Nikole Tesle prelaze granicu postojećeg i poznatog.

Treća kuća u natalnoj karti Nikole Tesle sabira Sunce, Merkur, Veneru i Saturn. Skup ovih planeta označava  osobu genijalnog uma, velikog vizionara i mislioca. Treća kuća govori o poduzetnosti i ambicijama Tesla je usptio ostvariti svoje ambicije i vizije u stvarnosti. Iako mu mnoge ideje i patenti nisu ugledali svjetlo dana, Nikola Tesla je praktično promijenio stvarnost.

Pozicija Jupitera koja utječe na odnos prema tradiciji i autoritetu učinila ga je distanciranim i osamljenim, ali to nije umanjivalo utjecaj ovog genijalca na svijet oko sebe.

Usmenom predajom saznajemo da se Nikola Tesla rodio iza ponoći u noći koju je obilježila velika oluja i nevrijeme. Nemo je bilo prepleteno munjama koje je pratila glasna grmljavina. Ukućani i bližnji su vjerovali kako se rodilo posebno dijete. Kao da je sam univerzum najavio: RODIO SE NIKOLA TESLA!

U noći kada je Tesla rođen planet Uran se prošetao istočnim horizontom. Uran koji je planet genijalaca, revolucionara, istraživača u  znaku Bika. Ovo su ukratko aspekti koji su Nikolu Teslu činili posebnim. Jednim od onih, onih rijetkih.

Kratku ASTROLOŠKU ANALIZU Nikole Tesle napisala je Nina Vučić. Ukoliko i vi želite kompletnu vlastitu natalnu kartu javite se Nini u Astro Centru.

nikola-tesla-natalna-karta

Posebnosti Nikole Tesle

Nikola Tesla imao je brojne neobične opsesije. Jedno od njegovih uvjerenja bilo je da su velike egipatske piramide bile veliki prijenosnici energije. On je izgradio Tesline Kule prema zakonima nadahnutim proučavanjem Piramida.

Nikola Tesla umro je pomalo neprimijećeno, ali njegova slava i mit oko njega nastavili su snažno rasti u naše vrijeme. Sada je percipiran kao vrhunski “ludi” znanstvenik, onaj koji je u suštini izumio naše vrijeme. Zaslužan je za ključne ideje koje vode do pametnih telefona, wifi-a, sustava za snabdijevanje električne energije i još mnogo toga.

Osim ideja koje je Tesla implementirao i patentirao, imao je i mnoga druga zanimanja u različitim područjima istraživanja, neka prilično ezoterična. Jedno od najneobičnijih bila je njegova preokupacija egipatskim piramidama, jedna od najmisterioznijih i najveličanstvenijih građevina čovječanstva.

Tesla je vjerovao da služe višoj svrsi i istraživao ih je cijelog života. Što je otkrio toliko primamljivim u vezi piramida? Pitao se nisu li piramide ogromni transmiteri energije - misao koja se poklapala s njegovom istragom o tome kako bežično poslati energiju.

Godine 1905. Tesla je u SAD-u prijavio patent pod nazivom "Umjetnost prijenosa električne energije kroz prirodni medij", ocrtavajući nacrte za niz generatora širom svijeta koji bi prislonili ionosferu za skupljanje energije. Samu planetu Zemlju vidio je kao veliki električni generator bezgranične energije. Njegov dizajn u obliku trokuta postao je poznat kao Teslina elektromagnetska piramida.

sanjarica

Nikola Tesla poznavao je nefizičke fenomene

 

"Onoga dana kada znanost počne proučavati nefizičke fenomene, ona će ostvariti više napretka u jednom desetljeću nego u svim prethodnim stoljećima svog postojanja", rekao je Tesla.

Tesla nije stvorio samo oblik egipatskih piramida, već i njihov položaj. Izgradio je toranj poznat kao Teslina eksperimentalna stanica u Colorado Springsu i toranj Wardenclyffe ili toranj Tesla na istočnoj obali preko koje je želio iskoristiti energetsko polje Zemlje. Lokacije su odabrane prema zakonima gdje su izgrađene piramide u Gizi, a odnose se na odnos eliptične orbite planeta i ekvatora. Dizajn je bio namijenjen bežičnom prijenosu energije.

mjesecni-horoskop

Kako su izgrađene piramide i koja je njihova povezanost s numerologijom?


Drugi aspekt Teslinog razmišljanja navodno se odnosi na numerologiju. Tesla je, po mnogim računicama, bio neobičan pojedinac, s opsesivnim osobinama. Jedna takva opsesija bili su brojevi "3, 6, 9", za koje je vjerovao da su ključ svemira. Vozio bi se oko zgrada 3 puta prije nego bi ušao ili odsjeo u hotelima s brojevima koji su djeljivi sa brojem 3. Neki smatraju da je Teslina opsesija tim brojevima povezana s njegovom sklonošću piramidalnim oblicima i vjerovanjem da postoji temeljni matematički zakon i omjeri koji su dio univerzalnog matematičkog jezika. Kao što ne znamo točno kako su piramide izgrađene i zašto, neki na njih gledaju kao na kreacije koje stvaraju energiju ili služe kao namjerno instalirani glasnici ili su čak kod neke drevne civilizacije.

 

Pročitajte još:

Horoskop otkriva što Vam stoji na putu do dobitka!

 

Na ovaj način možete postati magnet za novac!

 

facebook

Pročitajte i ove teme

Pružatelj usluge: Infrasat d.o.o., kontakt služba: 016388160

Select your currency
EUR Euro